România, Județul Mureș, Tîrgu Mureș, Str. Horia nr. 21
+4 0769041200
office@neoprivacy.ro

Ce planuri ți-ai făcut pentru 2020 în privința protecției datelor?

Privacy is a right, NeoPrivacy is a curr€ncy.

Ce planuri ți-ai făcut pentru 2020 în privința protecției datelor?

La începutul noului an mulți dintre noi ne facem planuri pentru a ne îndepărta de obiceiurile proaste sau pentru a finaliza proiecte începute în anul precedent. Dar câți dintre noi includ în aceste planuri și protejarea identității, a vieții personale sau a datelor cu caracter personal?

Iată recomandările noastre pentru protejarea datelor personale în 2020! (și nu numai)

  • Schimbați-vă parolele
  • Asigurați-vă computerul și rețeaua din punct de vedere al securității
  • Asigurați-vă că dispozitivul mobil (telefonul, tableta) este securizat
  • Verificați comportamentul online al copiilor
  • Verificați setările de confidențialitate pentru social media
  • Investestiți într-un seif
  • Distrugeți datele digitale de pe echipementele vechi
  • Folosiți un distrugător de documente și CD-uri

Schimbați parolele. Creați parole puternice fără a folosi cuvinte sau expresii comune. Nu folosiți ziua de naștere, numele copiilor sau animalelor de companie sau orice altceva care poate fi ghicit cu ușurință. Alegeți un amestec de litere (litere mici și mari), numere și simboluri. O puteți fotografia pentru a fi ușor de reținut și greu de ghicit. Utilizați o parolă diferită pentru fiecare logare și luați în considerare schimbarea parolelor la fiecare câteva luni. Cu cât aveți mai multe parole unice și cu cât le schimbați mai des, cu atât este mai greu pentru atacatorii să obțină acces la conturile Dumneavoastră.

Asigurați-vă computerul și rețeaua din punct de vedere al securității. Folosești un firewall? Este actualizat software-ul antivirus? Este activată criptarea? Asigurați – vă că toate aceste protecții sunt la locul lor și verificați sistemul pentru orice patch-uri sau actualizări necesare. Pentru a vă proteja rețeaua de domiciliu, schimbați parola implicită a routerului, precum și identificatorul setului de servicii (SSID). Ar trebui să verificați și setările pentru administrarea de la distanță și să configurați filtrul de adrese Media Access Control (MAC).

Asigurați-vă că dispozitivele mobile sunt securizate. Dacă nu ați făcut acest lucru, configurați o parolă puternică și utilizați funcția de blocare automată a dispozitivului. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că v-ați sincronizat recent datele și că toate patch-urile sau actualizările sunt actualizate. Poate doriți să dezactivați funcția de geolocalizare a dispozitivului Dumneavoastră , care adaugă locația curentă la mesajele și fotografiile Dumneavoastră. În cele din urmă, asigurați-vă că descărcați doar aplicații din surse verificate și evitați să împrumutați dispozitivele persoanelor în care nu aveți încredere.

Verificați comportamentul online al copiilor. Tendințele pe rețelele de socializare sau tipologia jocurilor online se schimbă foarte rapid, așa că asigurați-vă că sunteți la curent cu ceea ce fac copiii Dumneavoastră. Profitați de ocazie pentru a vorbi cu copiii Dumneavoastră despre viața lor online – întrebații despre aplicațiile pe care le folosesc, despre prietenii cu care vorbesc și dacă au avut sau nu experiențe neplăcute. Acestă conversație poate fi inconfortabilă la început, dar cu timpul va fi din ce în ce mai ușor. De asemenea, poate doriți să profitați de instrumentele software și de setările browserului care monitorizează și controlează utilizarea și se asigură că search-urile, jocurile și navigarea rămân adecvate vârstei. În cele din urmă nu uitați să verificați utilizarea social media de către copilul și confirmați setările de confidențialitate.

Verificați setările de confidențialitate social media. Utilizatorii de social media au tendința de a împărtăși detaliile vieții pentru a se simți conectați la prieteni, familie și colegi. Dar aceste detalii private pot fi folosite în mod rău de către persoane rău voitoare pentru a accesa informații sensibile, pentru a crea identități frauduloase și pentru a compromite carierele. Căutați informații despre cum să gestionați setările pe anumite platforme de social media.

Investește într-un seif. Certificatele de naștere, pașapoartele, cardurile și orice alte documente speciale ar trebui să fie stocate în siguranță. Dacă nu dețineți un seif, luați în considerare achiziționarea unuia; dacă ați făcut deja această investiție înțeleaptă, asigurați-vă că toate documentele sensibile sunt închise cu atenție.

Distrugeți datele digitale. Ai primit un telefon sau un laptop nou de sărbători? Nu uitați să vă curățați echipamentele vechi înainte de a le transmite mai departe. Dacă nu mai folosiți frecvent  un computer, tabletă, telefon mobil, hard disk sau dispozitiv de stocare digital, asigurați-vă că toate informațiile personale au fost eliminate mai întâi.

Folosiți un distrugător de documente și CD-uri. Hoții de identitate caută în mod frecvent în coșurile de gunoi pentru a fura informațiile valoroase; nu le oferiți acces facil la chitanțe, contracte, declarațiile, extrase de cont, informațiile privind sănătatea sau alte documente care conțin date cu caracter personal. Investiți într-un distrugător de documente dacă nu aveți deja unul.

Dacă includeți câteva dintre sfaturile noastre în planurile pentru noul an, datele Dumneavoastră personale și ale celor dragi vor fi în siguranță în 2020. La multi ani !

gazduire wordpress gazduire magazin online gazduire web wordpress gazduire domeniu gazduire site gazduire web web hosting gazduire web romania hosting romania domenii web inregistrare domenii server vps servere vps gazduire vps reseller gazduire web